Hallonsemifreddo med daim
Yes, yes, yes...smaskig glass som du kan göra utan glassmaskin.
Ingredienser
2 stora ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2½ dl vispgrädde
2 daim chokladbitar
2 dl hallon
Instruktioner
- Knäck äggen och dela gulorna från vitorna. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
- Häll sockret och vaniljsockret i bunken med äggulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum som bildar fasta toppar.
- Vispa sedan ihop äggulorna och sockret tills blandningen blir ljust gul.
- Vispa sist grädden fluffig.
- Hacka eller krossa daimen.
Blanda försiktigt ner grädde, äggvitor och krossad daim i bunken med äggulor, rör om till en jämn smet.
- Häll smeten i en form.
- Mosa hallonen eller mixa dem med en stavmixer. Häll försiktigt hallonmoset i formen.
- Lägg på plastfolie så det ligger tätt mot smeten.
- Ställ in i frysen och frys i minst 3 timmar.
- Ta ut semifreddon ur frysen och ställ den i kylskåp ungefär en halvtimme innan den ska serveras, den ska vara ”semifreddo” som betyder halvkall på italienska.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Ser verkligen smaskigt ut :) 5* eftersom den kommer att smaka gott, det syns på ingredienserna :) Mvh bikbok
Detta blev verkligen supergott!