Hallonsnöägg med vaniljsås

Serverar: 4 portioner

Fluffigt snöägg med smak av hallon och en spegel av äkta vaniljsås. Mmm.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl socker
  • 100 g hallon
  • Vaniljsås
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl mjölk
  • 6 äggulor
  • 1 1/3 dl socker
  • Servering
  • 50 g hallon
  • 50 g blåbär
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitor, citronsaft och ½ dl socker till fast skum. Blanda hallonen med ½ dl socker och tillsätt hallonen i 3 omgångar under ständig vispning i marängen. Vispa till fast marängskum. Pensla 4 kaffekoppar med matolja och fyll dem med marängen. Stryk ytan på dem slät med en palett. Grädda marängerna på högsta effekt i mikro tills de har rest sig. Det tar ca 20 sekunder per form.
    2. Vaniljsås: Skrapa ur fröna i vaniljstången, koka upp vaniljfrön och mjölk. Vispa samman äggula och socker, häll över den varma mjölken i kastrullen. Värm upp till 85 grader under omrörning. Sila genom en finmaskig sil och kyl ner i vattenbad med is så fort som möjligt.
    3. Lossa snöäggen ur kopparna. Lägg dem i djupa tallrikar och häll försiktigt på såsen. Garnera med hallon, blåbär och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben