Låter och ser gott ut i tidningen. Måste ju testas, helt klart.
Ingredienser
Ca 300 g vitkål
½ tsk salt per 1/2 liter vatten
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1/2 msk margarin eller smör
1 msk färskost med pepparrot
Salt
Peppar
250 g benfri kassler
Instruktioner
Ansa vitkålen och skär den i små bitar. Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten så att det precis täcker kålen. Tillsätt salt. Låt kålen koka mjuk, 5-10 minuter. Häll av spadet och låt kålen rinna av ordentligt.
Rör ut mjölet med mjölken i en kastrull. Tillsätt matfettet och låt det koka upp några minuter under omrörning. Smaksätt med ost, salt och peppar. Lägg i den avrunna kålen och låt allt bli genomvarmt.
Stek eller halstra kasslerskivorna någon minut på varje sida.
Tips!
Använd bara mjölk till stuvningen. Kålspadet gör stuvningen gråaktig. Smaklig måltid!