Halstrad kassler med vitkålsstuvning

Serverar: 4 portioner

Låter och ser gott ut i tidningen. Måste ju testas, helt klart.

Ingredienser

  • Ca 300 g vitkål
  • ½ tsk salt per 1/2 liter vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 msk margarin eller smör
  • 1 msk färskost med pepparrot
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g benfri kassler
  • Instruktioner

    1. Ansa vitkålen och skär den i små bitar. Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten så att det precis täcker kålen. Tillsätt salt. Låt kålen koka mjuk, 5-10 minuter. Häll av spadet och låt kålen rinna av ordentligt.
    2. Rör ut mjölet med mjölken i en kastrull. Tillsätt matfettet och låt det koka upp några minuter under omrörning. Smaksätt med ost, salt och peppar. Lägg i den avrunna kålen och låt allt bli genomvarmt.
    3. Stek eller halstra kasslerskivorna någon minut på varje sida. Tips! Använd bara mjölk till stuvningen. Kålspadet gör stuvningen gråaktig. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben