Halstrad kotlett mexikana

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En hastigt tillkommen variant på fläskkotlett med lite sting. Servera med potatis i någon form, som på bilden där det är hasselbackspotatis och en sallad med oliver och fetaost.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter, à ca 200 g, gärna med fettkanten kvar
  • 1 grön paprika, ca 100 g
  • 1 röd paprika, ca 100 g
  • 1 gul lök, helst av årets skörd, ca 100 g
  • ½ röd chilifrukt, ca 25 g, mycket finhackad
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 150 g riven parmesanost
  • 4 msk chilisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Mexikansk kryddblandning
  • Matolja till pensling
  • Instruktioner

    1. Ta fram kotletterna ur kylen och banka ut dem lätt. Krydda med salt, peppar, mexikansk kryddblandning och droppa över lite matolja. Låt dem vila i rumstemperatur fram tills att de skall halstras.
    2. Blanda chilisås och sambal oelek i en skål och låt stå kallt.
    3. Dela och ansa paprikorna, skiva dem tunt. Skär löken i tunna skivor och fördela dem till ringar. Fräs hackad vitlök, chili, lök, och paprika hastigt i 2 msk olivolja i het stekpanna, låt svalna. Det måste vara ett litet tuggmotstånd kvar, det skall inte brynas!
    4. Hetta upp en grillpanna och halstra/grilla kotletterna 4-5 min på varje sida, eller tills det inte finns något rött kvar intill benet på kotletten. Lägg upp kotletterna på varma tallrikar.
    5. Värm hastigt upp paprikagarnityret och fördela det över kotletterna. Häll på 1 msk av chiliblandningen, toppa med riven parmesanost.
    6. Servera med potatis i någon form, som på bilden där det är hasselbackspotatis och en sallad med oliver och fetaost.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben