Hamiltons ostpastejer

Serverar: 14-16 portioner

Det här är vad jag kallar ett "trevligt recept"!

Ingredienser

  • Deg
  • 200 g vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • Salt
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 2 dl tjock grädde
  • 100 g riven parmesan
  • 50 g riven Cheddarost
  • Instruktioner

    1. Knåda samman ingredienserna till degen. Äggulan mjukar upp degen och gör den mer hanterlig. Klä små, släta pastejformar med degen, som mår bra av att ha vilat svalt en stund innan ni åter handskas med den.
    2. Rör samman den rivna osten till fyllningen med äggulorna och grädden. Vispa vitorna till skum och vänd ned dem i smeten. Fördela den i formarna. Fyll dem bara till 3/4 och grädda dem genast i 200° ugnsvärme ca 10 minuter, eller tills de fått guldgul färg och pöst upp i mitten.
    3. Servera dem genast, annars sjunker de ihop. Men de är faktiskt goda då också!

    Liknande recept

    30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben