Ostpastejer med kräftstjärtar

Serverar: 6 portioner

Läckra små portionspastejer med västerbottenost. Passar som entrérätt eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl västerbottenost, riven
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk dill, hackad
  • ½ avokado
  • Garnering
  • 100 g kräftstjärtar
  • 1 msk dill
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 6 folieformar. Vispa ihop ägg, crème fraiche, ost, salt, peppar och dill.
    3. Dela, kärna ur och skär avokadon i små bitar och fördela i formarna. Häll på smeten och grädda i 15–20 minuter.
    4. Lossa pastejerna ur formarna innan de kallnar. Blanda kräftstjärtarna med dill och lägg ovanpå.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    saintsaens 30 april 2010

    Varför fortsätter du att gång på gång rakt av hämta recept från Allt om mats hemsida? Detta recept kommer ju från http://www.alltommat.se/matinspiration/inspiration/minipaj-till-buffen-1.39792

    Annelijo 12 maj 2010

    Jag vill tacka för receptet var det än kommer ifrån.För det låter gott Tack Annelijo

    thorning 11 augusti 2011

    Tack för ett mycket bra recept . . . så bra att du lägger ut recept från "Allt Om Mat" så att vi som inte läser den tidningen kan ta del av några av der

    thorning 11 augusti 2011

    forts. . . kan ta del av deras recept. 5 poäng ger jag dig och receptet :)

    Bullulla 8 januari 2012

    Kanongoda!! Men det blev så mycket!! Betydligt mer än vad det står i receptet, så är det nån som vet om man kan frysa pastejerna?

    Makejo 19 februari 2012

    Gjorde dessa i två "stora" aluformar såna man köper på ica. Räckte alldeles lagom till 6 pers.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben