Hargryta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 2 timmar

Så enkel, så god!

Ingredienser

  • 1 välhängd hare
  • salt
  • peppar
  • enbär
  • viltfond
  • Färska champinjoner
  • gul lök
  • syltlök
  • grädde
  • lite soya för färgens skull
  • Instruktioner

    Tillaga en välkryddat hare i lergryta i ugnen. Häll på ett par dl vatten, lite viltfond och några enbär. Detta tar ca 1 timme. Låt den svalna något och plocka sen isär köttet från benen. Skär detta i lagoma grytbitar. Fräs skivade champinjoner och grovt hackad lök. Tillsätt köttet, grädden, syltlöken och soyan och låt detta puttra ihop lite. Smaka av med salt o peppar. Servera gärna med skalad och försiktigt kokt mandelpotatis samt en grönsallad.

    Liknande recept

    4
    2 h
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben