Hargryta med vitlök

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 hare
  • smör att bryna i
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl mustig buljong
  • 1/2 dl soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl rödvin
  • 2-3 morötter i bitar
  • Instruktioner

    1. Putsa haren från hinnor och stycka den i grytbitar. Skölj och torka av. Bryn bitarna runt om i smör och lägg över i en gryta. Pudra över mjölet och blanda om. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp. Sänk värmen. Lägg på locket och låt småputtra minst en timme.
    2. En vintergryta med vitlök mot förkylningar och för ett långt liv om vi får tro vad som sägs om vitlökens kraft. Tillaga gärna grytan en dag i förväg - då främträder de goda smakerna bättre.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matkullan 24 januari 2009

    Mycket god gryta. Köttet blev väldigt mört och smakrikt då jag lät den stå ett dygn, som rekomenderat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben