Het hargryta med salta citroner

Serverar: 6 portioner

Tid: 3 timmar

Funderar du också på vad man ska göra med den fina haren som hänger där hemma efter en trevlig jakt? Jo nog är farmors traditionella recept gott men något roligare kan man prova. Jag kom på denna Marockansk inspirerade hargryta efter förra juljakten. Blev där bjuden på harsoppa lite likt gulasch och så var hjärnan igång när jag fick en hare med hem. De salta citronerna gör en hel del, så ta er tiden att ordna dem.

Ingredienser

  • 1 hare
  • 3 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 3 röda chilifrukter
  • 500 g krossade tomater
  • 1 liter kött buljong
  • 4 msk mjöl
  • 4 potatisar
  • 2 saltade inlagda citroner
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk koriander
  • 1 kvist rosmarin
  • Salt
  • Svart peppar
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Finstycka den färska haren men behåll en del ben. Bryn köttet och en del av benen i omgångar med spiskumminen, koriander och svartpeppar i en stor stekgryta. Pudra på mjölet. Ta upp köttet på en tallrik. Bryn sedan löken och chilifrukten utan att den tar färg, lägg i paprikan och vitlöken och häll på buljongen och de krossade tomater. Hacka 1 salt citron och rosmarinen fint, lägg i grytan och tillsätt köttet när det kokar. Låt allt koka i ca 2-3 timmar och lägg då i potatisen. Efter 20 minuter är potatisen kokt. Smaka av med salt och peppar.
    2. Vinner på att göras dagen innan.
    3. Servera med hackad inlagd salta citroner och nybakat bröd.
    4. Smaklig spis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben