Harsadel i rönnbärsgräddsås

Serverar: 4 portioner

Jag har aldrig haft jägare i familjen men det finns ju affärer där man kan köpa mycket gott vilt kött.

Ingredienser

  • 2 harsadlar
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad
  • 1/2 gul lök i skivor
  • 1/2 morot i skivor
  • Det gröna på en purjolök
  • 1 lagerblad
  • 10 krossade enbär
  • 1 msk krossade rönnbär
  • 10 krossade vitpepparkorn
  • 2,5 dl enkelt rödvin
  • Såsen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • Den silade skyn från haren
  • En skvätt genever eller gin
  • En skvätt pressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa harsadlarna från senor och hinnor. Blanda ihop allt till marinaden och lägg ner sadlarna. Låt marineras 1 dygn.
    2. Ta upp sadlarna och torka av dem marinaden. Salta och peppra och stek dem i het stekpanna tillsammans med det du putsade bort. Ställ sen in stekpannan i 250º ugn i ca 15 minuter.
    3. Ta sen sadlarna ur stekpannan och håll dem varma. Koka ur pannan med marinaden och sila genom trådsil. Skyn används tills såsen.
    4. Såsen: Fräs smör och mjöl och späd men skyn och grädden. Krydda såsen med salt, peppar, citron, och sprit tills du tycker det smakar bra. Koka sedan samman såsen till en lagom konsistens och strö till sist några hela rönnbär i såsen som dekoration.
    5. Skär upp köttet: Skär först vågrätt utmed benen så köttet lossnar på båda sidor. Skär sedan på mitten längs sadeln, ner till benen. Dela därefter köttet så att snitten bildar ett kors. Nu har du 4 st lika stora bitar att skiva. Genom att skära kilforming mot sadelns mitt får man alla skivor lika stora.
    6. Servera med potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben