God Harsadel el. Rådjur

Serverar: 4-6 portioner

Viltkött är verkligen gott, och vilken sås där blir.

Ingredienser

  • Creme fraiche
  • 6 dl Grönsaks Buljong
  • 2 dl Rödvin
  • 2 msk soya
  • 1 st. Rödlök
  • ½ msk Fin Hackad Enbär
  • 1 msk Fin Hackad Grönpeppar
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk Rönnbärs Gele
  • 1 tsk Salt
  • Instruktioner

    1. Fond:
    2. Skär bort hinnorna ifrån sadeleln.Koka upp det med Grönsacksbuljongen Koka i ca 10 min.Sila fonden.tillsätt rödvin + soya Puttra ca.15-20 min.
    3. Sadeln:
    4. Salta & peppra,klicka över smör.I ugn 175 grader i 40-60 min.
    5. Sås:
    6. Skala & fin hacka 1 st Rödlök. Fin hacka ½ msk.enbär Fin hacka 1 msk.Grönpeppar. Allt fräses i 4 msk vetemjöl. Fonden hälles i grytan+det du har fräst. Rör om under uppkokning. Puttra el skudes i 10 min. Kastrulen tas av plattan.låt såsen svalna lite tillsätt sedan Cream Fraise+Gelen.
    7. Serveras med Hasselbackspotatis.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 20 min
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben