Viltkött är verkligen gott, och vilken sås där blir.
Ingredienser
Creme fraiche
6 dl Grönsaks Buljong
2 dl Rödvin
2 msk soya
1 st. Rödlök
½ msk Fin Hackad Enbär
1 msk Fin Hackad Grönpeppar
4 msk vetemjöl
2 msk Rönnbärs Gele
1 tsk Salt
Instruktioner
Fond:
Skär bort hinnorna ifrån sadeleln.Koka upp det med Grönsacksbuljongen
Koka i ca 10 min.Sila fonden.tillsätt rödvin + soya
Puttra ca.15-20 min.
Sadeln:
Salta & peppra,klicka över smör.I ugn 175 grader i 40-60 min.
Sås:
Skala & fin hacka 1 st Rödlök.
Fin hacka ½ msk.enbär
Fin hacka 1 msk.Grönpeppar.
Allt fräses i 4 msk vetemjöl.
Fonden hälles i grytan+det du har fräst.
Rör om under uppkokning.
Puttra el skudes i 10 min.
Kastrulen tas av plattan.låt såsen svalna lite tillsätt sedan Cream Fraise+Gelen.