El Torado

Serverar: 1 portioner

Tequila, vermouth och äpple fungerar fantastiskt bra tillsammans, och citrusen lyfter det till ytterligare en nivå. Ett perfekt alternativ till den som tycker att Dry Martini är lite för stark och torr, och just nu en personlig favorit.

Ingredienser

  • 4 cl Tequila, smaksatt med citron (Tequila Garcia Lemon)
  • 1 cl Torr vermouth, (Noilly Prat)
  • 4 cl äppeljuice, (färskpressad, exvis Tropicana eller Brämhults)
  • 1 skiva(or) äpple(n), (så tunn som möjligt)
  • Instruktioner

    1. Skär en tunn skiva av äpplet (med skalet kvar). Enklast är det om du har en mandolin, annars använder du en kniv. Om du ska göra flera drinkar, lägg skivorna i vatten med citronsaft i så slipper du bruna äppelskivor.
    2. Öppna shakern och i häll ingredienserna i basen på shakern. Fyll upp med is till två tredjedelar.
    3. Sätt på toppen och locket, se till att det sitter fast. Håll i shakern i basen med den ena handen och toppen med locket i andra. Skaka hårt i cirka tio sekunder och peka inte med toppen mot gästerna.
    4. Låt shakern vila i cirka 15 sekunder. Ta därefter bort locket och håll i basen och säkra toppen med ett finger. Häll drinken i det kylda glaset genom den inbyggda silen, se till att inte spilla på glaskanten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben