Hasselnötskaka med blåbär och kardemumma
Blåbär, kardemumma och hasselnötter får här samsas i en saftig kaka med mycket smak. Perfekt till helgens fika med vännerna. Servera en liten klick vispad grädde till.
Ingredienser
120 g hasselnötter
60 g smör
120 g socker
2 ägg
45 g mjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk kardemumma
1 msk pressad citron
200 g blåbär
ca 2 ½ msk socker
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Smörj en liten ugnsform ca 20 cm i diameter. Rosta nötterna i ugnen tills de fått en svagt gyllene ton och skalen börjat spricka.
- Gnugga loss så mycket av skalet som möjligt och mal nötterna i en mandelkvarn.
- Blanda de malda nötterna med mjöl, bakpulver och kardemumma i en skål.
- Vispa rumstempererat smör och socker tills det är fluffigt och tillsätt äggen ett i taget. Rör ner nötblandningen och citronsaften i äggsmeten och bred ut i den smorda formen.
- Strö över blåbär och socker och grädda i 175 grader 40-45 minuter, eller tills kakan precis stannat i mitten.
Liknande recept
Kommentarer (0)