Hasselnötskaka med blåbär och kardemumma

Blåbär, kardemumma och hasselnötter får här samsas i en saftig kaka med mycket smak. Perfekt till helgens fika med vännerna. Servera en liten klick vispad grädde till.

Ingredienser

  • 120 g hasselnötter
  • 60 g smör
  • 120 g socker
  • 2 ägg
  • 45 g mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 msk pressad citron
  • 200 g blåbär
  • ca 2 ½ msk socker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Smörj en liten ugnsform ca 20 cm i diameter. Rosta nötterna i ugnen tills de fått en svagt gyllene ton och skalen börjat spricka.
    3. Gnugga loss så mycket av skalet som möjligt och mal nötterna i en mandelkvarn.
    4. Blanda de malda nötterna med mjöl, bakpulver och kardemumma i en skål.
    5. Vispa rumstempererat smör och socker tills det är fluffigt och tillsätt äggen ett i taget. Rör ner nötblandningen och citronsaften i äggsmeten och bred ut i den smorda formen.
    6. Strö över blåbär och socker och grädda i 175 grader 40-45 minuter, eller tills kakan precis stannat i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben