Knäckiga havreflarn, tunna, spröda, fina att garnera t ex glass.
Ingredienser
3 dl havregryn
2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1/2 dl mjölk
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna i en skål.
- Klicka ut teskedsstora klickar på bakplåtspapper, stort mellanrum, de flyter ut.
- Grädda i 175 grader, ca 8 minuter.
- Låt svalna på bakplåtspappret.
- Om du vill böja flarnen, låt de svalna lite och böj.
Lätt att böja om man lägger ett "kvastskaft" mellan två stolar, lägg flarnen över och låt svalna.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Jag hade tappat bort mitt vanliga recept på havreflarn och vad glad jag är för det!!! De här blev verkligen tunna, fina och knäckiga! Ny favoritkaka! Gräddade i varmluftsugn 175 grader.
Lägger man i 1-2 tsk ingefära så blir de goda till julfikat
Dessa flarn blev toppen. Tack för ett lyckat recept. emaxen