Havreflarn, knäckiga

Knäckiga havreflarn, tunna, spröda, fina att garnera t ex glass.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 150 g smält smör
  • 1/2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna i en skål.
    2. Klicka ut teskedsstora klickar på bakplåtspapper, stort mellanrum, de flyter ut.
    3. Grädda i 175 grader, ca 8 minuter.
    4. Låt svalna på bakplåtspappret.
    5. Om du vill böja flarnen, låt de svalna lite och böj. Lätt att böja om man lägger ett "kvastskaft" mellan två stolar, lägg flarnen över och låt svalna.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (3)

    lillasara 17 juli 2009

    Jag hade tappat bort mitt vanliga recept på havreflarn och vad glad jag är för det!!! De här blev verkligen tunna, fina och knäckiga! Ny favoritkaka! Gräddade i varmluftsugn 175 grader.

    anlika 13 december 2009

    Lägger man i 1-2 tsk ingefära så blir de goda till julfikat

    emaxen 17 september 2010

    Dessa flarn blev toppen. Tack för ett lyckat recept. emaxen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben