Havregrynskakor med choklad
Serverar:
60 portioner
Ett måste är riktigt smör i degen.
Ingredienser
6 dl havregryn
4 1/2 dl mjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
250 g smör
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl farinsocker
2 ägg
200 g grovhackad blockchoklad
Instruktioner
Smält smöret och låt svalna. Rör ihop alla ingredienser till kakdegen och forma ca 60 kulor som läggs på bakpappersklädda plåtar.
Grädda mitt i ugnen i 190 grader i 13-16 minuter.
Tänk på att kakorna flyter ut , så lägg inte kulorna för tätt.
Liknande recept
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Banankaka med choklad
4.7
1
3
Moussetårta med choklad och mango
4.6
1
33
Havregrynskaka i långpanna
4.6
40 min
24
7
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Ankis Choklad cookies
4.9
24
2
Ankis Choklad cookies
4.8
24
3
Chokladig kladdtårta med crisp
5
10-12
4
Banankaka med choklad och hasselnötter
3.3
1 h
10
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!