Havregrynskakor med choklad

Serverar: 60 portioner

Ett måste är riktigt smör i degen.

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 4 1/2 dl mjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 2 1/4 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 200 g grovhackad blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop alla ingredienser till kakdegen och forma ca 60 kulor som läggs på bakpappersklädda plåtar.
    2. Grädda mitt i ugnen i 190 grader i 13-16 minuter.
    3. Tänk på att kakorna flyter ut , så lägg inte kulorna för tätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben