Havrekakor med fyllning

Gott!

Ingredienser

  • 4½ hg smör (ej smält)
  • 8½ dl mjöl
  • 8½ dl havregryn
  • 4½ dl farinsocker
  • 21/4 tsk bikarbonat
  • Kräm
  • 4 dl créme fraiche
  • 3 dl strösocker
  • 4 tsk potatismjöl
  • 3 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till kakan, använd gärna hushållsassistenten.
    2. Platta ut hälften av ”kak-blandningen” i en smörad ugnslångpanna.
    3. Låt crème fraiche, strösocker, potatismjöl och äggulorna, sjuda några minuter i en kastrull tills de kokat ihop, tillsätt sedan vaniljsockret. Bred/häll krämen över kak-blandningen och smula över det som är kvar.
    4. Grädda i 175g i 8-10 minuter. Låt stå kallt ett tag så går det lättare att skära i rutor eller i trekanter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben