Havrekakor med russin och frön

Serverar: 60 portioner

Bra mellanmålskakor med både russin och frön. Kakorna är mycket enkla att baka.

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 3 dl rörsocker
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • 1 dl russin
  • 250 g rumsvarmt smör
  • Ca 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner smöret och arbeta in det med händerna. Tillsätt vatten så att det bildas en tjock deg.
    3. Rulla till kulor och lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben