Havreklimuffins eller kaka

Serverar: 15 portioner

Lite nyttigare muffins eller kaka. Havrekli är faktiskt jättenyttigt och innehåller hela 19% protein och 18% kostfibrer. Havre har tillskrivits en mängd gynnsamma egenskaper t.ex kolestrolsänkande effekt, befrämja en frisk tarmflora, ge jämnare blodsockersvar efter måltid, glutenfritt och antioxidativ effekt.

Ingredienser

  • 5 dl havrekli
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl lättmjölk
  • 2 msk sirap
  • 1 msk olja
  • 3 äggvitor
  • 2 msk torkad frukt, hackad
  • Instruktioner

    1. Vispa samman mjölk, sirap och olja. Blanda havrekli och bakpulver och rör ner i vätskan.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd försiktigt ner i smeten.
    3. Lägg några bitar torkad frukt i 15 st pappersformar eller strö i smord och bröad sockerkaksform. Fördela smeten i formarna.
    4. Muffins gräddas i 225 grader i ca 10 minuter. Kakan gräddas i 175 grader i ca 45-50 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben