Havremuffins med apelsin och blåbär

Gudomligt goda muffins! Passar både laktos- och mjölkproteinallergiker då de är utan mjölkprodukter.

Ingredienser

  • 2,4 dl havregryn
  • 2,4 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 3,6 dl kokosflingor
  • Rivet skal av 1 stor apelsin
  • 1 ägg
  • 1,2 dl flytande honung
  • 3 msk majsolja
  • 1 msk vinäger
  • 2,4 dl vätska (juicen av apelsinen och vatten)
  • 2 ½ - 3 ½ dl frysta/färska blåbär
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål, sist kokoset och apelsinskalet. Vispa upp ägget i en separat skål och blanda sedan med honung, olja, vinäger, apelsinsaft och vatten. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Vänd ner blåbären. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 20-25 min. Kontrollera med en sticka att muffinsen är klara. Stickan ska vara torr. Lägg dem på ett galler för att svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben