Havrepaj

Serverar: 8-10 portioner

En mycket god paj med sommarens färska bär.

Ingredienser

  • Paj
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200g smör
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 4 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • Färska bär eller frukter
  • Instruktioner

    1. Rör ihop degen och låt den vila 30 min. i kylskåpet. Grädda 10-15min, 225 grader Låt pajen svalna!
    2. Vispa grädden och tillsätt äggula, florsocker och vaniljsocker.
    3. Bred grädden över pajen och garnera med valfria färska bär eller frukter.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben