Havrepaj med limekräm

Serverar: 8 portioner

Paj med krispig havrebotten. Botten görs i förväg och fylls precis innan servering.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • Limekräm
  • 250 g ricottaost
  • 1 1/2 dl lemon curd
  • 2 dl grädde
  • 2 lime, rivet skal
  • Topping
  • jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält smöret i en kastrull. Blanda det med havregryn, mjöl och socker till en smulig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Ställ in formen i kylen i ca 1 tim.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajbotten mitt i ugnen i ca 15 min. Låt den kallna.
    3. Vid servering: Blanda ihop ricottaost och lemoncurd. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med limeskal. Fördela limekrämen i pajskalet och toppa med färska jordgubbar. Servera genast så att botten behåller sin krispighet.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben