Marängrulle med limekräm

Serverar: 10 portioner

Mycket god bakelse.

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 1 dl hasselnötter
  • 4 stora äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • Limekräm
  • 4 stora äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2 msk pressad limesaft
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g skivade jordgubbar
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 º .
    2. Blanda alla ingredienser till limekrämen i en liten kastrull. Sjud under vispning på svag värme till en fast kräm. Kyl i vattenbad.
    3. Hacka hasselnötterna. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa ner sockret lite i taget till en fast maräng. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Strö över nötterna.
    4. Grädda på andra falsen nerifrån ca. 15 min. Den ska ha stannat men inte blivit helt torr. Låt den ligga kvar på plåten ca 10 min.
    5. Stjälp upp den på bakplåtspapper. Vänta ytterligare 10 min innan du försiktigt lossar papperet. Om det är svårt att lossa kan man ställa den en stund i frysen så lossnar papperet lättare.
    6. Rensa och skiva jordgubbarna. Bred på limekräm. Vispa grädden och bred den över. Fördela eventuellt jordgubbsskivorna ovanpå. Jordgubbarna kan också serveras uppepå varje bakelse, vilket jag gjorde denna gång!
    7. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Sikta över florsocker. Skär breda skivor med en tandad kniv!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gloomyior 13 juli 2008

    Så goda,tack förreceptet!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben