Kryddkaka med limekräm

Serverar: 10-12 portioner

En klassiker i ny skepnad. En smakrik kryddkaka med en läcker topping av limekräm. En kaka som jag absolut ska prova.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 dl creme fraiche
  • Limekräm
  • 200 g Philadephiaost light
  • 1 dl florsocker
  • saften av 1/2 lime
  • Garnering
  • strimlat limeskal
  • Instruktioner

    Ugn: 175º 1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. 2. Blanda samman mjölet med bikarbonat och kryddorna. Rör ner det i smeten. 3. Tillsätt creme fraiche och till sist det avsvalnade matfettet. Rör till en jämn smet. 4. Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter. 5. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler. 6. Rör samman rumsvarm Philadelphiaost med florsocker och limesaft. Rör till en smidig glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över strimlat limeskal. 7. Kakan går bra att frysa utan limekrämen.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben