Drömrulle med kokos och limekräm
Serverar: 12-15 portioner
En härlig, frisk limekräm i fyllningen och en garnering med kokos - kan rulltårtan bli godare?!
Ingredienser
3 ägg
1½ dl socker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Garnering
½ dl kokosflingor
Fyllning
100 g smör el margarin
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal och saft av 1 lime
½ dl kokosflingor
Några droppar grön hushållsfärg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och rör varsamt smeten slät.
- Bre ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
- Strö kokosflingor jämnt över den nygräddade kakan och dra papperet ur formen. Låt kakan kallna under form eller bakduk.
- Rör smör eller margarin, florsocker och vaniljsocker vitt och poröst.
- Tvätta limen väl och finriv det gröna på skalet. Pressa ur saften.
- Tillsätt limesaften i smörkrämen lite i taget under omrörning. Blanda därefter ner resterande ingredienser till en slät kräm.
- Stjälp den kalla bakbottnen upp och ner på ett smörpapper och dra bort bakpapperet. Bre ut krämen jämnt och rulla samman från långsidan.
Förvara rullen kallt.
Liknande recept
Kommentarer (0)