Drömrulle med kokos och limekräm

Serverar: 12-15 portioner

En härlig, frisk limekräm i fyllningen och en garnering med kokos - kan rulltårtan bli godare?!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • ½ dl kokosflingor
  • Fyllning
  • 100 g smör el margarin
  • 1½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal och saft av 1 lime
  • ½ dl kokosflingor
  • Några droppar grön hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
    2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och rör varsamt smeten slät.
    3. Bre ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
    4. Strö kokosflingor jämnt över den nygräddade kakan och dra papperet ur formen. Låt kakan kallna under form eller bakduk.
    5. Rör smör eller margarin, florsocker och vaniljsocker vitt och poröst.
    6. Tvätta limen väl och finriv det gröna på skalet. Pressa ur saften.
    7. Tillsätt limesaften i smörkrämen lite i taget under omrörning. Blanda därefter ner resterande ingredienser till en slät kräm.
    8. Stjälp den kalla bakbottnen upp och ner på ett smörpapper och dra bort bakpapperet. Bre ut krämen jämnt och rulla samman från långsidan. Förvara rullen kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben