Färskostglaserad kryddkaka med apelsin

Serverar: 8-10 portioner

Ytterligare ett familjerecept.

Ingredienser

  • Smör
  • Ströbröd
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk kardemumma
  • 3 tsk kanel
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Pressad saft av en apelsin
  • 100 g smält smör
  • 1 ½ dl gräddfil
  • Glasyr
  • 200 g naturell färskost
  • Rivet skal av en apelsin
  • 2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 - 26 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem tillsammans med apelsinsaften, smöret och gräddfilen.
    3. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 30 - 35 minuter. Känn med sticka.
    4. Rör ihop rumstempererad färskost av Philadelphiatyp med florsocker och apelsinskal.
    5. Låt svalna, vänd upp kakan och glasera den. Förvara den gärna svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben