Kryddkakor

Serverar: 75 portioner

Tid: 1 timme

Underbart goda!

Ingredienser

  • 300 g smör eller margarin
  • 100 g sötmandel
  • 10 bittermandlar
  • 1 ägg
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 2 ½ dl socker
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • Instruktioner

    1. Smält fettet och låt det svalna. Hacka mandeln grovt. Blanda ägget med kryddorna, sockret, matfettet och mjölet med hjorthornssaltet.
    2. Forma till små bollar och lägg dem på bakpappersklädd plåt.
    3. Tryck med hjälp av gaffel ett kryss på bollarna. Grädda mitt i ugnen i 200º ca 10 minuter eller tills de fått vacker färg. Låt kallna på galler.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben