Kryddkakor
Serverar:
75 portioner
Tid:
1 timme
Underbart goda!
Ingredienser
300 g smör eller margarin
100 g sötmandel
10 bittermandlar
1 ägg
½ tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
2 ½ dl socker
8 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
Instruktioner
Smält fettet och låt det svalna. Hacka mandeln grovt. Blanda ägget med kryddorna, sockret, matfettet och mjölet med hjorthornssaltet.
Forma till små bollar och lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Tryck med hjälp av gaffel ett kryss på bollarna. Grädda mitt i ugnen i 200º ca 10 minuter eller tills de fått vacker färg. Låt kallna på galler.
Liknande recept
Knäckiga kryddkakor
4
45
2
Kryddkaka
5
1 h 30 min
20
2
Färskostglaserad kryddkaka med apelsin
8-10
Kryddkaka med lingon
Kryddkaka med limekräm
10-12
Islänsk kryddkaka
1 h
7
1
Kryddkaka
10
Saftig nöt- och kryddkaka
10-15
Runebergstårtor 5 februari
5
1 h
14
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!