Saftig nöt- och kryddkaka

Serverar: 10-15 portioner

En saftig mjuk kaka med nötter och plommon.

Ingredienser

  • 3 kokta kalla potatisar, ca 250 g
  • 100 g hasselnötter, gärna rostade
  • 125 g svenskt smör, rumstempererat
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 100 g hackade torkade katrinplommon
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm riven muskot
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Mosa potatisen. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Hacka nötterna. Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör ner ett ägg i taget.
    2. Tillsätt gräddfil, potatis, nötter och katrinplommon. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad bakform, 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen, 60-75 min. Prova med en sticka att kakan är klar.
    3. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben