Kryddkaka

Serverar: 10 portioner

Kryddkaka - en saftig kaka med smak av julens kryddor

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl gräddfil
  • Fyllning
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker, och rör ner tillsammans med gräddfilen.
    4. Klicka hälften av smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Blanda ingredienserna till fyllningen och strö över hälften av den.
    5. Klicka på resten av smeten och avsluta med fyllning. Grädda i ca 1 timme och 10 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är torr.
    6. Njut!

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben