Havrepaj med bär

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mamma mia så god, hade glömt. Hittade receptet bland mina gamla godingar.

Ingredienser

  • 3 dl snabbhavregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • ¾ dl socker
  • 200 g smör eller margarin
  • 100 g hasselnötskärnor
  • Fyllning
  • 3 dl vaniljkräm
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 4 dl färska hallon eller valfria bär/frukter efter smak och säsong
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna i het stekpanna, se till så att de inte bränns. Lägg nötterna i en handduk och vik över. Gnid tills skalen lossnar. Hacka nötterna fint eller mal dom. Blanda havregryn, mjöl, socker och matfett och tillsätt nötterna. Låt degen vila i kylskåp minst en halvtimme.
    2. Klä en pajform med degen och förgrädda den i 200 grader ca 20 minuter. Gör en vaniljkräm, enklast av två påsar marzan och rör ned vispad grädde.
    3. När pajen kallnat breds vaniljkrämen ut och bären strös över. Detta görs strax innan servering annars mjuknar pajskalet. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben