Havreplättar

Kan serveras som dessert eller mellanmål. Blir ca 25 små plättar.

Ingredienser

  • 5 dl lättfil
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk råsocker strö- eller sötningsmedel
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 2 ägg
  • 1/2 dl flytande fett samt litet extra till första laggen
  • Instruktioner

    1. Stöt kardemummakärnorna och blanda med havregryn, vetemjöl, socker eller sötningsmedel.
    2. Vispa upp äggen och rör samman med filmjölken, fettet och de torra ingredienserna. Låt smeten stå ett tag.
    3. Värm plättjärnet och pensla med fett innan du börjar gräddningen.
    4. Rör om i smeten mellan varje lagg och beräkna en matsked smet till varje plätt. Servera som dessert eller mellanmål med äppelmos eller gräddfil med rårivet äpple och lingon .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben