Havrerutor med choklad

Tid: 30 minuter

Långpannekaka.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl Kungsörnen kärnvetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 dl AXA havregryn
  • Garnering
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner det tillsammans med havregryn i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper eller smort smörpapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Strö över russin. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Skär kakan i rutor när det svalnat något.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben