Havrerutor med choklad och mockaglasyr

Serverar: 30 portioner

Lite nyttiga rutor med med extra piff med choklad och smarrig mockaglasyr.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 2 ½-3 dl mjölk
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 dl havregryn, rostade
  • 225 g mörk choklad
  • Glasyr
  • 500 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1-2 tsk moccaarom (mängd efter smak)
  • 10 droppar brun hushållsfärg
  • Garnering
  • Valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rosta havregrynen till långpannan genom att fördela dem jämnt i en torr stekpanna. Ställ pannan på medelvärme på spisen. Rör i havregrynen tills de har fått gyllenbrun färg.
    3. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, bröa den med 1 dl av de rostade havregrynen.
    4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    5. Hacka chokladen. Blanda resten av havregrynen med mjöl, bakpulver och chokladhacket i en skål.
    6. Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Vänd till sist ner mjölken och margarinet. Häll smeten i långpannan.
    7. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna.
    8. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en härligt moccafärgad och smarrig slät glasyr. Bred ut den över kakan. Garnera efter önskemål.
    9. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben