Havtornsmousse

Underbart god efter en älgstek.

Ingredienser

  • Mousse
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl havtornssaft (rå)
  • 3/4 dl vatten
  • 4 tsk gelatinpulver
  • Sås
  • 1 dl havtornssaft (rå)
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • ½ dl vatten
  • Garnering
  • vispgrädde
  • havtornsbär
  • citronmeliss
  • riven choklad
  • Instruktioner

    Vispa grädden lätt och tillsätt ½ dl socker samt vaniljsocker. Rör försiktigt ner saften samt resten av sockret. Hetta upp vattnet och rör ut gelatinet i det. Rör ner detta i gräddbladningen. Vattenskölj en form och häll blandningen i den. Låt stelna ca 6 h i kylskåp. Blanda saft, vatten och socker i en kastrull och koka upp. Gör en redning av vatten och potatismjöl och red av såsen. Låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben