Havtornspannacotta med fruktsallad

Serverar: 4 portioner

Havtornsjuicen ger smak åt både pannacotta och gelé. Ta ett enda av det här bäret och du har fått i dig mer c-vitamin än vad som finns i en hel apelsin.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 4,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl havtornsjuice
  • 4 msk strösocker
  • Gelé
  • 2 gelatinblad
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl havtornsjuice
  • 2 msk strösocker
  • Frukter
  • Passionsfrukt
  • Physalis
  • Papaya
  • Kumquat
  • Instruktioner

    1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp grädden med vaniljfrön och vaniljstång, havtornsjuice och socker.
    2. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinet och smält det i grädden under omrörning. Ta bort vaniljstången. Häll upp pannacottan i serveringsglas och ställ kallt i kylskåpet för att stelna, ca 2 timmar.
    3. Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten, havtornsjuice och socker. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Låt gelén kallna tills det blivit trögflytande. Häll gelén över pannacottan och låt stå kallt till servering.
    4. Servera med frukt i en skål bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben