Helgrillad lammstek

Fantastiskt god lammstek.

Ingredienser

  • 1 (3 kg) lammstek med ben
  • 1 hel vitlök
  • Olivolja
  • 2 msk korianderfrö
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk spiskummin
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 1 knippe persilja
  • 1 kruka rosmarin
  • Instruktioner

    1. Tänd grillen och fördela briketterna längs med kanterna på grillen. Se till att inte ha för mycket briketter i grillen, då blir det för hög temperatur. Skåra lammsteken med ½ cm djupa skåror i ett kryssmönster på bägge sidor.
    2. Stick små hål i steken och späcka köttet med vitlöksskivor. Gnid in steken i olivolja. Krossa koriandern i en mortel och strö över köttet tillsammans med de övriga kryddorna och hackade örter. Massera in kryddorna i steken.
    3. Placera steken i mitten på grillen. Sätt en stektermometer där steken är som tjockast och lägg på locket. Grilla köttet långsamt under lock till en innertemperatur på 62 grader, det tar cirka 1 timme.
    4. Låt steken vila i minst 10 minuter innan du börjar skiva det. Skiva i tunna skivor och krydda skivorna med flingsalt, svartpeppar och spiskummin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben