Skrubba citronen och skala vitlöksklyftorna. Skär citronen i klyftor. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och fyll kycklingens innandöme med citron, timjan och vitlöksklyftor, samt bitar av smör.
Blanda olivolja och soja och pensla utsidan av kycklingen. Salta och peppra. Tänkt på att sojan är salt.
Sätt in i ugnen och tillaga i ca 60-80 min. När köttet lossnar från benen och köttsaften är klar utan rosa inslag är kycklingen färdig. Ta ut kycklingen då och då under tillagningen och ös med spad, samt tillsätt smörklickar.
Servera med potatisklyftor eller ris. Använd gärna skyn till att göra en god sås.
Ska definitivt testa ikväll. Låter super gott och riktigt enkelt, precis som jag vill ha det!!
/ Cecilia
Cassiopeya4 oktober 2010
Enkelt och tog inte så jättelång tid heller, trots att kycklingen inte var helt tinad. Perfekt! Gör bara kycklingen idag, men tror jag kommer äta den med en härlig sallad med massa oliver och fetaost imorgon =) Kanske en bit bröd också om jag orkar baka något smaskigt...
gosmamman20 augusti 2011
Lagade din kyckling idag. Det blev verkligen jättegott! Tack för receptet.
Gosmamman
Ska definitivt testa ikväll. Låter super gott och riktigt enkelt, precis som jag vill ha det!! / Cecilia
Enkelt och tog inte så jättelång tid heller, trots att kycklingen inte var helt tinad. Perfekt! Gör bara kycklingen idag, men tror jag kommer äta den med en härlig sallad med massa oliver och fetaost imorgon =) Kanske en bit bröd också om jag orkar baka något smaskigt...
Lagade din kyckling idag. Det blev verkligen jättegott! Tack för receptet. Gosmamman