Helstekt fläskfilé med rosmarin

Serverar: 4 portioner

Så väldigt enkelt att tillaga och det blir så väldigt gott. Servera gärna med klyftpotatis och ratatouille eller wokade grönsaker. Gott som buffemat också.

Ingredienser

  • 500 g Scan Piggham fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 msk färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Putsa bort ev hinnor från filén.
    3. Sätt stekpannan på plattan och lägg i smöret. Sätt plattan på näst högsta effekt.
    4. Hetta upp smöret och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i filén och bryn köttet runt om i ca 3 minuter.
    5. Ta upp köttet och lägg det på ett ugnsfast fat eller i en form. Krydda med färsk hackad rosmarin eller smula den torkade salta och peppara.
    6. Sätt en termometer i köttet så att spetsen kommer i köttets mitt. Lättast från kortsidan och in.
    7. Stek tills innertemperaturen är 65-70° ca 10 minuter.
    8. Ta ut köttet och täck med folie, låt stå ca 10 minuter innan det skärs upp.
    9. Servera med klyftpotatis och ratatouille eller wokade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben