Helstekt kyckling med vitlökspotatis

Serverar: 4-5 portioner

Denna kycklingrätt är riktigt god med mycket smak värt att prova.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • ½ dl smör och rapsolja
  • 3 vitlöksklyftor,halverade
  • 1½ msk dijonsenap
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1-1½ msk habanerosås,(finns på kryddhyllan)
  • 1 tsk svartpeppar
  • Salt
  • Kycklingen
  • 1 kyckling, gärna majskyckling
  • 1 knippa bladpersilja
  • 1 citron
  • 3 vitlöksklyftor,halverade
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisen eller skala den och skär i klyftor. Blanda smör- och rapsoljan med de övriga ingredienserna. Klä en stor långpanna med aluminiumfolie. Blanda olja och potatis väl i pannan.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Torka av kycklingen. Dela citronen och pressa saften från ena halvan utanpå och inuti kycklingen. Gnugga in citronsaften i skinnet. Salta och peppra ordentligt.
    4. Plocka persiljebladen, så att det blir ungefär 1 dl blad och spara dem. Lägg in resten av persiljan, vitlöksklyftor samt den urpressade citronhalvan inuti kycklingen. Lägg kycklingen med bröstet upp i långpannan med potatisen runt om.
    5. Sätt in pannan i nedre delen av ugnen. Ta ut den någon gång och rör om i potatisen. Hacka persiljebladen.
    6. Ta ut pannan efter ca 45 minuter och pressa saften från den andra citronhalvan. Strö över den hackade persiljan och fortsätt att steka i ytterligare 15 minuter eller tills kycklingen är färdig.
    7. Om man sticker i den med en tunn kniv ska vätskan som kommer fram vara klar och ofärgad.
    8. Skär upp kycklingen direkt vid bordet och servera med potatisen samt en sallad vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Fixan 13 januari 2011

    Testade ditt recept idag. Det blev kanon! Potatisen var lite stark för barnen så de fick annan. Men vi vuxna tyckte det var supergott! Tack för receptet! =D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben