Hembränd glögg

Godare än köpt!

Ingredienser

  • 75 cl brännvin, vodka el dyl
  • 6 kardemummakapslar
  • 2 bitar ingefära
  • 2 kanelstänger
  • 10 kryddnejlikor
  • 25 russin
  • 10 mandlar
  • 150 g sockerbitar
  • Instruktioner

    Låt kryddorna, inkl. mandel och russin dra i spriten ett par timmar i en rostfri liten kastrull, 1,5 liter brukar funka bra, man kan låta dem dra efter bränningen för att justera smaken. Värm spriten och tänd på den, lägg sockerbitarna på gallret eller nätet och ställ det över den brinnande spriten och låt sockret smälta och droppa ner i spriten, när allt sockret är smält kväver du elden med ett lock, värmer glöggen och smakar av, är kryddningen bra, sila av kryddorna, låt de dra lite till annars.

    Liknande recept

    3.3
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    Awaz 11 november 2008

    tack så mycket för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben