Glögg

Serverar: 5-6 portioner

Både doftar och smakar jul. Gör essensen i mitten av november, så har du god glögg att värma dig med, när du kommer hem från julskyltningen.

Ingredienser

  • Essens
  • 200 ml Rent brännvin
  • 10 g kryddnejlika
  • 10 g kardemumma
  • 10 g ingefära
  • 10 g kanel
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 riven citron (det gula på skalet)
  • 4-5 pomeransskal
  • Stomme
  • 1,5 liter vatten
  • 8 hg strösocker
  • 150 cl rödvin (2 flaskor t ex Vino Tinto)
  • 75 cl Rent brännvin
  • Instruktioner

    1. Essens: Stöt kryddorna och blanda med 200 ml brännvin. Skaka regelbundet i 10-14 dagar.
    2. Filtrera i kaffefilter (obs! tar ett tag, t ex över natten).
    3. Stomme: Koka vattnet med sockret tills det tjocknar lite och kyl sedan.
    4. Blanda i vin, brännvin och essensen.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Europe 27 november 2009

    Finns bättre recept!

    henriksbo 9 december 2009

    Första gången jag gör egen glögg och åh, så gott! Jag använde lite mindre brännvin i stommen, tyckte det räckte så. Tack för receptet!!

    johnniej 27 januari 2010

    hej! Ett vad det verkar gott tipps. Återkommer efter provsmakningen mvh johnniej

    viro 4 december 2013

    Detta verkar ju spännande..Och den hinner bli klar innan jul! :)

    Relaterade Artiklar

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Glöggtilltugg
    Då var det dags igen! På söndag är det advent och det är dags för å...

    Festa ut julen!
    Fortfarande råder mörka morgnar då det kan kännas svårt att stiga u...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben