Smakrik glögg

En alkoholfri glögg baserad på svartvinbärssaft. Ett gammalt recept som jag fått av min mamma. Vill man ha glögg med alkohol går det bra att spetsa den med rödvin eller sprit.

Ingredienser

  • 3 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 7 dl vatten
  • 3 kanelstänger
  • 2 pomeransskal
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 15-20 kardemummakärnor
  • 10-15 hela kryddnejlikor
  • Instruktioner

    1. Krossa kardemummakärnorna och kryddnejlikorna. Dela pomeransen och ingefäran i bitar.
    2. Blanda alltsammans i en kastrull och låt sjuda under lock ca 45 minuter.Låt stå och dra till sig till nästa dag.
    3. Sila bort kryddorna och häll på flaskor. Förvara i kylen.
    4. När man sen ska använda den, kan man både servera den uppvärmd som den är eller spetsa med rödvin eller valfri sprit.

    Liknande recept

    3.3
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben