Makroner till glögg eller te

Serverar: 12-15 portioner

Först tummar man ut degen i formarna. Sen fyller vi med den goda smeten, gräddar medan vi äter något gott. Och värmer glöggen medan kakorna svalnar. Mumsigt!!! De går utmärkt att spara flera dagar. Bakas i t ex muffinsformar eller pastejformar, men ej för stora - kakorna är härligt mäktiga.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 dl ( 180 g) vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 dl florsocker
  • Bakformar
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • ½ dl farinsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl filmjölk
  • ½ dl russin
  • 50 g ( 1 påse) kakfyllning
  • ½ dl hackade nötkärnor
  • 1 ½ tsk pepparkakskryddor
  • Garnering
  • Ev mandelspån
  • Ev florsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka samman vetemjöl, smör och florsocker till en deg. Rulla ihop degen och lägg kallt i plastfolie i ett par timmar.
    2. Sätt ugnen på 175°. Skär degen i mindre bitar och tryck ut dem i formarna. Grädda i ca 4 minuter mitt i ugnen.
    3. Riv mandelmassan på rivjärn eller i matberedare. Blanda i det rumsvarma smöret. Rör i ägget och resten av ingredienserna och blanda väl.
    4. Fyll skalen till ca 3/4 med mandelblandningen, strö ev. över mandelspånen.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna på galler. Strö ev. på florsockret precis före servering.

    Liknande recept

    3.3
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 30 november 2011

    Öh...vad menas med 50 g kakfyllning?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben