Hemmagjord äppeljuice

Serverar: 6 portioner

Tid: 3 dagar 40 minuter

Mycket simpelt och lätt recept på äppeljuice, smakar helt underbart! Perfekt för de som äger äppelträd och inte vet var de ska göra av äpplena :)Själv använder jag gröna, lite syrliga, mjöliga äpplen men receptet funkar till alla äpplen.

Ingredienser

  • 5 l skivade äpplen
  • 6 l iskallt vatten
  • 3 tsk vinsyra
  • 2 tsk natriumbensoat
  • 1-1½ dl socker/liter äpplen
  • Instruktioner

    1. Dela äpplena, ta bort kärnhusen.
    2. Häll i vatten i en stor gryta/bunke/kärl eller dyl. Häll i så mycket socker som önskas. Blanda ut vinsyra och natriumbensoat med lite vatten och häll i grytan. Ta i äpplena, rör om lite grann. Sätt på lock, och ställ svalt i tex kylskåp/matkällare/garage/ut på altanen. Låt stå i 3 dygn och rör om 1 gång om dagen.
    3. Sila ut äpplena på 3:e dagen och häll upp på flaskor, går att frysas in.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Nackabo 5 september 2013

    Detta är väl äppelsaft och inte juice

    cassiopeja 5 september 2013

    Jag kan skriva vatten blandat med äpple också, är det så noga?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben