Hemmagjord Björnbärssoppa

Finns inget bättre!! Speciellt bra när man känner sig lite risig.

Ingredienser

  • 500 g björnbär
  • 1,5 L vatten + lite till... (se receptet)
  • 0,5-1,5 dl socker
  • potatismjöl (+ vatten) till redning efter behag
  • Instruktioner

    1. Koka upp 500g björnbären i 1,5l vatten. Sila bort björnbären och lägg tillbaka dom i den tomma grytan. Pressa bären med slev eller dylikt. Häll på lite vatten över bären och låt koka rejält några minuter. Blanda denna sista "soppa" med den soppa som redan är silad. Tillsätt 0,5dl socker och öka efter behag (max 1,5 dl). Koka upp och red med potatismjöl upplöst i vatten till önskad konsistens. Kyl ner!
    2. Väl kyld tycker jag att den är bäst. Men det är efter eget tycke och smak... Kan drickas som den är eller ätas på tallrik med någon form av skorpor...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben