Hemmagjord glögg

Ingredienser

  • 4 liter svagdricka
  • 1,5 kg socker
  • 1 pkt kronjäst
  • 2 hg russin
  • 2 hg korinter
  • 1 kanlestång
  • 1 msk nejlikor
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 bir pomeransskal
  • 1,5 hg sötmandel
  • Instruktioner

    Häll alla ingredienserna i en damejeanne eller stor bunke. Skaka ordentligt, varje dag och låt den stå i ca 3 veckor. När jäsningen har upphört måste flaskan stå stilla så att glöggen klarnar. Man kan skynda på klarningsprossen genom att köpa klarningsmedel i en vinbutik. Efter detta är det bara att tappa upp glöggen på flaskor. Spara gärna någon flaska till nästa år den blir bara bättre och bättre.

    Liknande recept

    3.3
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben