Hemmagjord havremjölk

Tid: 5 minuter

Det är väldigt enkelt att göra sin egen mjölkfria havremjölk! Det är dessutom billigt ;) Mjölken kan användas till det mesta, och kan bli ersättare för komjölk i de flesta recept. Jag fick inspiration från en vegetarisk kokbok, men detta är mitt egna komponerade recept. Receptet ger ca 6 dl havremjölk.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 5-7 dl vatten
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Mixa havregryn och det mesta (ca 5 dl) av vattnet till en mjölk, späd och mixa med mer vatten om så önskas. Saltet är valfritt att blanda i, ta 1 eller 2 nypor. Förvara i glasburk med lock på i kylskåp (eller annan behållare). Håller ca 3-5 dagar i kylskåp.
    2. Innan servering skaka gärna mjölken ordentligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben