Hemmagjord ostdip

Serverar: 4 portioner

Denna ostdip är idealisk till snacks. Den smakar även utmärkt gott till råkoststavar eller till sprödrostat bröd.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ knippa basilika
  • ½ knippa persilja
  • ½ knippa gräslök
  • 4 kvistar färsk mejram eller 1 msk torkad mejram
  • 2 kvistar färsk oregano eller 1/4 tsk torkad oregano
  • 100 g kesella gourmet
  • 100 g keso
  • 1 tsk citronsaft , pressad
  • 2 - 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Gräslök till garnering
  • Små basilikablad till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj alla färska örtkryddor. Nyp av bladen från basilika, mejram och oregano. Hacka alltsammans fint med persilja och gräslök.
    2. Lägg kesella, keso och vitlök i en hög skål och mixa blandningen till en puré med en mixerstav, eller lägg ingredienserna i en matberedare/mixer och kör till en puré.
    3. Tillsätt citronsaft, salt och peppar och puréa ytterligare så att det blir en fin krämig massa. Tillsätt slutligen kryddorna och blanda ner dem för hand - mixa inte!
    4. Lägg upp dippen i en glasskål. Täck med folie och ställ kallt en timme. Garnera med gräslök och basilikablad precis innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben