Hemmagjord pölsa

En härligt god pölsa som det tar lite tid att göra men ack så god.

Ingredienser

  • 3 kilo nötkött
  • 2 kilo fläsk med svål
  • 1 kilo kalvlever
  • 2 stora gula lökar, hackade och brynta
  • 1,2 kilo korngryn som kokas enligt paketet
  • Salt eller buljongtärningar
  • Vitpeppar
  • Kryddpeppar
  • Sirap
  • Ättika
  • Instruktioner

    1. Lever bör ligga i mjölk över natten för att lindra leversmaken. Korngryn som kokats och fått svalna ska bestå till en tredjedel i mängd av det malda köttet.
    2. Koka kött, fläsk och lever i stor kastrull. Låt svalna. Mal köttet, fläsket och levern. Blanda de kokta korngrynen med det malda köttet/fläsket/levern och löken, späd med kokspadet till önskad konsistens. Vitpeppar, krossad kryddpeppar och salt efter smak. För bättre must i smaken, använd köttbuljongtärningar i stället för salt. Smaka av allteftersom, tills Du känner Dig nöjd.
    3. Sirap och ättika efter smak (ca 6 msk 7% ättika, 6 msk sirap) Men det är Dina smaklökar som avgör.
    4. Servera pölsan med rödbetor, bacon, stekt ägg och hackad rå lök till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben