Hemmagjord saffransglass

Enkel och god glass. God dryck är konjak, gärna V.S.O.P. till exempel 70366 Meukow från beställningssortimentet. En klassisk doft och smak av mahogny och apelsin.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 1 påse saffran
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Knäck äggen och separera gulan från vitan och lägg gulorna i en bunke. Blanda i sockret och vispa tills det blir en porös smet. Tillsätt grädden och mjölken och vispa i ca 30 sekunder.
    2. Häll sedan över i glassmaskinen och låt den gå i ca 20 minuter tills glassen får rätt konsistens.
    3. Häll över i coupeglas eller lägg på fat. Garnera med lite citronmeliss. Saffran kan hällas direkt i glassmeten, eller tillsättas efteråt efter eget tycke och smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben