Mmm ... Hemmagjort godis. Du gör snabbt och lätt dessa ljuvliga goda läckerbitar med mycket tuggmotstånd och söta smaker av torkade bär och frukter.
Ingredienser
1 dl sötmandel
½ dl sesamfrön
½ dl solroskärnor
½ dl torkade aprikoser
1 dl russin
½ dl tranbär
200 g vit choklad
Ischokladformar
Instruktioner
Skålla, skala och hacka mandeln. Blanda mandelhacket, sesamfrön och solroskärnor. Rosta blandningen i en torr, het stekpanna. Skaka pannan så att blandningen inte bränns vid.
Hacka aprikoserna och blanda dem med russin och tranbär. Rör ner mandelblandningen.
Smält den vita chokladen på svag värme i en kastrull. Tänk på att den bränns vid mycket snabbt.
Häll chokladen över nöt- och fruktblandningen. Blanda väl.
Klicka ut chokladsmeten i formar. Förvara godisbitarna kallt, så att de inte smälter.